Urinarnog sistem zadržavanje uzrokuje i također znakove

Pocket

Urinarnog sistem zadržavanje uzrokuje i također znakoveUrinarnog zadržavanje znači da je urin sakuplja se u mjehuru, ali nije se virtsat. Poziv na osnovu postavljanje razlikuje jer mokraću ne pacijent je dehidracije ili funkcija bubrega oštećen, zbog specijalnog grudnjak. Anatomski uzroka urinarnog zadržavanje u muškarci više od deset puta više nego obično u dame. Urina može zaustaviti mehanički faktora, najviše tipično od kojih je benigan prostate hiperplaziju (ćelije. „Benigna prostate hiperplaziju. Ređe uzroci tumor ili urethral kamenje kao mjehur ili urethral povrede i isto kureuma.

Čak i frustrirajuće nepravilnosti možda također izbjeći mokrenje. Nervni sistem porijekla urinarnog sistem zadržavanje može biti rezultat štetu kičme povreda, disk grumen ili nervni sistem bolest. Isto tako, postoperative stoji, koristim alkohol ili lijekove (kao primjer, nekoliko antihistaminima, psihotropni lijekova, bronhijalna astmu drogu), koristi nervozan ili stres i anksioznost može da bude uzrok želje da potcenjujem poteškoća. Odjednom je razvio urinarnog sistem zadržavanje razlog je normalno lako identifikovati. Dugogodišnji urinarnog sistem zadržavanje može održati potražnje da mjehur ylivuotona pišam povlačenje, također ako mjehur ne povlači cijevi. Neočekivano zadržavanje pišam je obično je to bolna, ne samo u nervni sistem porijekla urinarnog sistem zadržavanja, što često je bezbolno. Polako uspostavljena urinarnog sistem zadržavanja se u mjehuru zid površinu živce će umrtviti kao i urin i nije tako strasni. U oba situacijama, postoji opasnost da bubrege su oštećeni.

Samo-zanima me, Kad da se suočim sa

Samo-zanima me, Kad da se suočim saAko urinarnog zadržavanje je jasno da je povezan s tensioning ili napetost, bi moglo biti dovoljno da se smirimo na okolnosti, kao mokrenje u ne-hitno okolnostima, kada zdjelicu podova i mjehur vrat mišiće te da se vratimo nazad i da piškim ne može da dođe. Alkohol, droge ili izazvana urinarnog zadržavanje je krenuo da mogu dovoljno da čeka, kad materijala efekat je smanjena kao da piškim ne može da dođe. Tretman uvijek će poslati, ako pišanje nije, uprkos svim naporima ne efikasno 6-8 sati jasno mokrenje uprkos.

Promovirati akciju mjehur obično stalno ocistili koristio kateter. Zajedno sa objasniti rizik od urinarnog sistem zadržavanje uzrok. U akutna urinarnog zadržavanje u samici crpi kateter možda biti dovoljno za ummen. Dug vremenski period zatvorena, to može biti bitno za set pravo u mjehur više nepovratno kateter ako mjehur je venyttynyt pa, nećeš moći da prazna. Razne druge terapiju zavisi od prijetnja urinarnog sistem zadržavanje standard razloga. Pišam uvali kraja bez urinarnog zadržavanje znakove je stalno da naučiš hitno. Izbjegavanje. Osoba koje imaju benigna prostate hiperplaziju simptome, trebali izbjegavati pretjerane alkohol, posebno pivo, koristiti. Prostate hypertrophy terapija bi trebalo biti uzete u obzir ako je donijela je ponekad teško dobiti virtsat.

Prostate nevolje znakove

Urinarnog zdravlje, hitno mokrenje, treba ili pojačana urinarnog tuš povezan sa muškarcima normalno proširene prostatu. Ovo su uslovi tretiran sa drogama kao hirurška procedura. Prostate pitanja kao što je uvećan prostate vezane znaci, porast sa godinama. 60-godišnja ljudi su se dogoditi skoro strani i stariji češće. Simptomi uključuju urinarnog sistem frekvenciju mokrenje kao jaka urin primoran osećaj kad toalet je da idem u žurbi. Mokrenje mogu dodatno biti povezan sa početak problema, tuš je slab i inicijative potrebno da bi napravio ispraznio mjehur. Čovjek traži urologa kancelarija doktora odrediti pojedinac je scenario i radi medicinsko istraživanje. Studije odgovarajući u laboratoriju preglede, između ostalih. Na PSA ispit, koji traži da odeš iz raka priliku. Ako istraživanja na osnovu sumnje za rak prostate ćelije, urologa uzeo prostatu primjere za mali analizu.

Prostate nevolje znakove

Normalne znakove i simptom od turizma razlog je previše rast, ali s obzirom na momci otkriti rak prostate, koja utječe na godišnje oko 5000 mužjaci. Benigni hiperplaziju kada je u pitanju urologa kritike zajedno sa pojedinac, da li znakova tako razoran to zovu za terapiju. U nekim slučajevima klijent je rekao da se može brinuti o znakove, posebno ako istraživanja je otkrio da nema rak. Za to vrijeme, ostat ćemo pratiti na crtu, kao i mi ćemo pregledati scenario godišnje. Ako znaci su skromni ili ozbiljna, da je terapija pravilno, reci urologa Jaakko Salo. Terapija je pokrenula obično od lijekova koji su 3 vrste. Prostate opuštajuće lijekove da te nazad u bešike vrat i prostate region da se osigura da provucemo kroz uretru u početno dio otvara bolje, jednostavnije da uposli piški i također mjehur mnogo manje mnogo.